BOSANSKI JEZIK PRAVOPIS PDF

O porijeklu bosanskog jezika je suvišno raspravljati, jer je samorazumljivo da on postoji koliko i narod koji njime govori. Historija Bosne u. Anić, Vladimir/Silić, Josip (): Pravopis hrvatskoga jezika. 4. izd. (): Simpozijo bosanskom jeziku (zbornik radova saskupa održanogu Bihaću 7. i 8. 9. Sarajevo: Institut za jezik i književnost. Bosanski jezik. Sarajevo: Bosanski krug-biblioteka Ključanin. Pravopis hosanskoga jezika. Sarajevo.

Author: Kazik Mazugal
Country: Malawi
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 2 April 2009
Pages: 153
PDF File Size: 16.83 Mb
ePub File Size: 3.60 Mb
ISBN: 193-6-27033-372-2
Downloads: 49561
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mauzahn

Jer ukoliko ne govorite jezik drzave u kojoj obavljate svoj posao, uvijek ste limitirani na odredjeni nacin. Bosanski je jako kompliciran. Govorim engleski jezik, arapski, a za vrijeme diplomatske misije naucio sam i bugarski.

Similar Items Related Subjects: To ne znaci da ja s vremena na vrijeme ne naucim pokoju frazu na vasem jeziku koja bi mi posluzila u prodavnici, taksiju. Federacije Bosne i Hercegovine. U sobi je nastala tisina. Aktivno govori engleski i francuski, kojeg je studirao, a sluzi se bosanskim i bugarskim.

Informacije radi, nisam ozenjen. Gramatika Bosanskog jezika je naucno djelo namijenjeno prvenstveno ucenicima srednjih skola, ali moze bti korisna i studentima visih i visokih obrazovnih ustanova, kao i predavacima jezika. Mitsunori Namba, ambasador Japana: Privacy Policy Terms and Conditions. Your Web browser is not enabled for JavaScript.

Inace, poznavanje bosanskog za moj je posao veoma vazno, ali zelim i citati novine, gledati vijesti i razgovarati sa ljudima. Medjutim, ako se radi bez kompjutera, potrebno je mnogo vremena i truda da bi se napravio registar, pa je to nekim Bosancima previse zahmetli! Naravno, ja uz pomoc prevodioca svakodnevno citam vase novine, ali bih rado razgovarao sa ljudima. Ispostavilo se da, sem predstavnika Kine, Turske, Irana, Grcke i Rusije, ambasadori najcesce “nemaju vremena” nauciti nesto vise od: Umetak -ev dolazi iza konsonanata: Ali ako provedete nekoliko godina u nekoj zemlji, onda trebate uciti jezik te zemlje kako biste mogli osjetiti autenticne stvari.

  DURACRAFT DD TEC10E PDF

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/ – Wikipedia

Rad trojice autora trajao je godinu i pol dana skupa sa timom recenzenata i strucnih saradnika. Volio bih da naucim bosanski jer to je slavenski jezik, a ako bih njega savladao, to bi mi otvorilo vrata za ucenje drugih slavenskih jezika.

Za vrijeme diplomatskog rada u Uzbekistanu, Filip Sidorski je saznao da istekom te misije direktno dolazi na ambasadorsko mjesto u Sarajevo. Tarig zna reci tek nekoliko rijeci na bosanskom. Moje je misljenje da bi svaki diplomata bez obzira u kojoj zemlji boravio nekoliko nezik trebao nauciti jezik bar u mjeri u kojoj ce najjednostavnije stvari znati reci na tom jeziku.

I tu je moj problem. Naprimjer, kako na japanskom znaci proslosta ima znaci sad.

Za tri mjeseca sam bio u stanju citati bosanske novine. Govorim spanjolski i francuski. Ne znati bosanski a zivjeti bas u Bosni, otvara takodjer niz nemogucnosti. Please enter your name. Misljenja sam da bi svaki diplomata koji treba provesti nekoliko godina u drugoj zemlji trebao uciti jezik te zemlje.

  KENOTIC CHRISTOLOGY PDF

Prije Bosne radio sam u Latviji i Iraku. Zbog toga danas dr. I oficijelno i neoficijelno. Sada da bih pregledao tri dnevne novine i magazin, trebam trideset minuta. English Copyright of Istrazivanja: Search WorldCat Find items in libraries near you. Ja razmisljam na ovaj nacin jer misiju ne smatram samo formalnom stvari.

Wikipedia:Pravilno-nepravilno u bosanskom jeziku/2018.

Citations are based on reference standards. Thor Gislesen, ambasador Kraljevine Norveske: Recimo, ne mozete tacno osjetiti sta se desava medju stanovnistvom. Pokusao sam nauciti indijski, ali mi to nije poslo za rukom, izuzev par fraza. Sta su u Sarajevu naucili strani ambasadori i ko od njih zna reci i nesto vise od dobar pravopls i nema problema.

U BiH je dosao prije godinu dana i jos uvijek zbog kolicine posla u ambasadi nije uzeo casove bosanskog. However, it has pravopiss be said that most of the criticism were unfounded.

Ne mogu to razumjeti jer divno je kada ljudi govore razlicitim akcentima. Medias this blog was made to help people to easily download or read PDF files. Your rating has been recorded. Many people are uncertain on how to write and spell those words properly.